Hoe jij actiever in het leven kan staan

Beweeg! 

Dagelijks je lichaam bewegen speelt een enorme factor in hoe jij je overdag voelt. Zo zorgt fysieke activiteit niet alleen voor een gezond hart en longen, maar ook stimuleert het verschillende stoffen in de hersenen waardoor jij je gelukkiger en ontspannen voelt. 

Door regelmatig cardio-oefeningen, zoals fietsen en hardlopen, uit te voeren werk je aan het behouden van een gezonde conditie. Daarnaast is Cardio niet alleen goed voor het hart longen, maar ook voor het verbeteren van het geheugen. 

Ook heeft krachttraining verschillende gezondheidsvoordelen. Door te trainen worden jouw spieren sterker waardoor de kans op blessures verkleint, zolang je de oefening goed uitvoert. Hier kunnen de personal trainers van Goldcoast jou bij helpen. Tenslotte zal krachttraining jouw lichaam vormen, waardoor je uiteindelijk ook meer zelfvertrouwen krijgt. Zo ga jij fijner in je vel gaan zitten.

Voorkom een suikerdip

Heb jij in de loop van de dag ook soms plots een tekort aan energie? Er kunnen veel redenen zijn waardoor jouw energie plots afneemt. Het zou zo wel eens om een suikerdip kunnen gaan. Wanneer je last hebt van een suikerdip voel je je vermoeid, en prikkelbaar. Ook concentratieproblemen kunnen een gevolg zijn van een suikerdip. Maar hoe kun je dit voorkomen?

Om te beginnen wordt een suikerdip voornamelijk veroorzaakt door een te grote suikerpiek, die een grote dosis aan insuline veroorzaakt. Door simpelweg minder, of geen toegevoegde suikers te eten vermijd je de grootste trigger. Voedsel waarmee je de suikerdip mee kan voorkomen is:

  • Volkoren granen
  • Peulvruchten
  • Eiwitten

Voldoende slaap

Naast het beroven van energie zal je motivatie ook verminderd worden wanneer je minder slaapt. Mentale, en fysieke activiteit wordt een grotere uitdaging. Genoeg slaap zal er niet alleen voor zorgen dat jij genoeg kracht en energie hebt, maar ook een gezond gewicht behoudt.