fbpx

 06-83263949

Goldcoast Fitness

Goldcoast Fitness

Your way to an active life!

Het doel van high intensity training is om herhaaldelijk het fysiologische systeem (het cardiovasculaire systeem) te trainen, dat ook gebruikt wordt bij specifieke duurinspanningen.

Van rustige cardiotraining wordt gedacht dat je hiermee gewicht verliest, doordat je veel vet verbrand tijdens inspanningen op een lage intensiteit. High Intensity Interval Training is precies het tegenovergestelde. Het is een efficiënte training als je vet wilt verbranden, in vergelijking met langdurende duurtraining. 1 a 2 keer in de week HIIT training kan je fitness naar een heel nieuw niveau brengen… in minder tijd.

Hoe ziet een High Intensity Training eruit??

Onze HIIT sessies Duren 30 minuten, met daarnaast nog een warming-up en cooling down. Vaak gebruiken we momenten van 1 minuut, waarbij de intensiteit hoger is dan de anaerobe drempel. De rustpauzes zijn gelijk en bestaan uit krachtoefeningen.

Wat zijn de voordelen van HIIT?

Minder tijd en meer resultaat. Niet meer eindeloos op de loopband of hometrainer. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is, door de korte pauzes blijft je hartslag hoog en verbrand je dus meer calorieën.

Je hebt dus meer tijd over om van je vrije tijd te genieten.  En heel veel energy om er alles uit te halen!

Maykel Deerenberg
Eigenaar